Kaori Sakamoto: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kaori Sakamoto er en sentral skikkelse i det japanske kunstløpslaget. Bak skuldrene til en idrettsutøver som opptrer i single skating - seire i mesterskap på forskjellige nivåer og Grand Prix. I 2018 vant kunstløperen en gullmedalje på Four Continents Championship, og i 2019 ble hun best på det japanske mesterskapet.

Kaori Sakamoto: biografi, kreativitet, karriere, privatliv

Veien til storidrett

Kaori Sakamoto ble født 9. april 2000 i Kobe. Denne japanske byen, som ligger på øya Honshu, er landets ledende havn og sentrum for internasjonal handel.

Familien bestemte seg for at jenta skulle gå på kunstløp fra tidlig alder, valget viste seg å være det rette. Young Kaori debuterte ved Grand Prix i Tsjekkia i 2013. Denne serien av prestisjefylte konkurranser er organisert for juniorskøyteløpere og finner sted i flere etapper på skøytebaner i forskjellige land. I tillegg gikk utøveren først inn på isen i det japanske juniormesterskapet i kunstløp. Jenta gjentok suksessen året etter og fikk retten til å representere landet sitt ved det internasjonale juniormesterskapet i Tallinn, hvor hun gikk inn i topp seks, og for første gang gikk inn på isen av det nasjonale mesterskapet for voksne.

Bilde
Bilde

Sesongen 2015/2016 var veldig vellykket for skøyteløperen. Hun startet på Asian Cup sammen med fremtredende voksne idrettsutøvere, men opptrådte veldig trygt og vant bronse. Så tilbrakte hun flere etapper på juniorkonkurransene i Latvia, hvor hun mottok en sølvmedalje, og i Polen, hvor hun ble den fjerde. På ungdoms-OL i Norge var den japanske kunstløperen blant de seks beste. På slutten av OL vant atleten Grand Prix hjemme og ble den andre i Paris. Hun var også en av vinnerne av Junior Grand Prix i Marseille. Etter å ha blitt vinneren av juniormesterskapet, gikk Kaori modig inn i kampen om det nasjonale mesterskapet, og debutanten tok 8. plass. I løpet av mange sportskonkurranser har skøyteløperen vært i stand til å forbedre sin tidligere atletiske prestasjon.

Bilde
Bilde

OL-sesongen

Sakamoto startet den nye sesongen 2017-2018 på den asiatiske cupen, der hun vant en rasende seier. Atleten holdt flere flere turneringer i USA, men hun manglet selvtilliten til å klatre på pallen. Dette ble etterfulgt av en serie Grand Prix i Russland, på dette stadiet vendte flaks bort fra henne og Kaori endte midt på turneringsbordet. Men på det amerikanske stadiet av Grand Prix ble kunstløperen fra Japan den andre. Den japanske enkeltutøveren tilbrakte slutten av året på det nasjonale mesterskapet, kjempet om gull, men når det gjelder poeng totalt, ble bare det andre trinnet på pallen tatt. En måned senere, på det kontinentale mesterskapet i Taipei, presenterte skøyteløperen en overraskelse for dommerne og tilskuerne, med tillit å vinne mestertittelen og forbedre resultatene hennes.

Ved OL i Sør-Korea kom hun ut som vikar i gratisprogrammet og tok sisteplassen. I følge resultatene av konkurransen i den individuelle OL-turneringen var jenta på 6. plass, og laget fra Japan var i 5. linje på turneringsbordet.

Bilde
Bilde

Andre prestasjoner

I 2018 fortsatte den japanske kunstløperen sin karriere og ble den absolutte vinneren av Four Continents Championship, og lagkameratene tok plass på pallen i nærheten. Deres bidrag til utviklingen av nasjonal kunstløp var enorm, fordi en slik seier for det japanske laget bare var i 2003 og 2013. Den årlige konkurransen dukket opp i 1999 som en analog av europamesterskapet. Det blir deltatt av idrettsutøvere fra Amerika, Asia, Australia og Oseania. Et gratis program kalt "Amelie", som Sakamoto opptrådte med, gledet publikum hyggelig med en overflod av kaskader av hopp, bestående av en trippel tåsløyfe og dobbel aksel, samt trinn på fjerde nivå. Dermed satte skøyteløperen sin personlige rekord i programmet - 142, 87 poeng, og totalt antall konkurranser - 214, 21 poeng. Skøytebanen i Taipei har blitt en av favorittløperne og gir henne seier. Hun kommer tilbake hit hvert år, her føler hun seg trygg og rolig.

Smilende og karismatiske Kaomi har blitt en reell oppdagelse av sesongen. Han brakte jenteseieren i nasjonalt mesterskap og sølv på den amerikanske Grand Prix-etappen. På verdensmesterskapet i kunstløp var den japanske kvinnen bare femte, til tross for at hun skøyte utmerket i det korte programmet, og resultatet hennes - 76, 86 poeng - ble en utøveres personlige rekord på konkurranser på dette nivået. Sakamoto startet sitt gratis program med en koreografisk vei, som umerkelig rant inn i det siste spranget i hele programmet - dynamisk utvikling nådde sitt høydepunkt.

Bilde
Bilde

Vekt på hopping

Det er mange seire i den sportsbiografien til den japanske kunstløperen. En ekte samurai-karakter, som hun demonstrerer i alle konkurranser, hjelper henne med å oppnå resultater. Under trening i Helsinki slo hun hodet og sviktet praktisk talt det korte programmet. Men jeg klarte å ta meg sammen og strålende skate gratisprogrammet, som imponerte alle. Kunstløperen klarte å holde stangen og ble den tredje i konkurransen i Finland.

Kaoris største fordel er store hopp, som hun inkluderer i stort antall i programmene sine, og veksler dem med koreografiske lenker. Trenerne hennes satte en superoppgave - å styrke vekten på hopp, som Sakamoto perfekt kombinerer med musikken og viser seg å være utrolig myk, med "katt" landinger og utganger.

Hver forestilling av den berømte japanske kunstløperen er lys og spektakulær, med velvalgt musikk og fylt med komplekse sportselementer. Men bak flyet hennes på isen ligger mye arbeid og treningstimer. Allerede forbereder hun seg på de nye etappene av Grand Prix, som snart arrangeres i USA, samt til turneringen i Grenoble. Kampen blir varm, fordi konkurransen vil samle mange sterke og stabile idrettsutøvere, inkludert fra Russland. I dag, i det personlige livet til 19 år gamle Kaori Sakamoto, er sport i utgangspunktet, i tillegg til en enorm kjærlighet til kunstløp og ønsket om å vinne.