Gilles Simon: Biografi, Kreativitet, Karriere, Privatliv

Innholdsfortegnelse:

Gilles Simon er en kjent profesjonell tennisspiller fra Frankrike. Finalist av Davis Cup 2010 på landslaget. Vinner av 14 ATP-titler i singler.

Gilles Simon: biografi, kreativitet, karriere, privatliv

Biografi

Den fremtidige atleten ble født i desember 1984 den 27. i den franske byen Nice. Som de fleste profesjonelle idrettsutøvere begynte Simon å trene veldig tidlig. Foreldre ga den fremtidige stjernen til tennisseksjonen i en alder av seks. I barndommen trente han på Fontaine. Etter at han forlot skolen, kom han inn på National Sports Institute, som ligger i utkanten av Paris. Der ble han interessert i musikk og begynte å spille piano i vinterhagen.

Til tross for sin imponerende høyde (183 cm), var han i sin ungdom mye kortere enn sine jevnaldrende og var veldig kompleks om dette. Mange akademilærere mente at Simon ikke hadde en karriere som tennisspiller. Gilles ble inspirert av suksessen til den amerikanske atleten Michael Chang, som oppnådde store høyder i tennis og samtidig hadde en relativt liten høyde for denne sporten (170 cm).

Karriere

Bilde
Bilde

Simon dukket først opp i profesjonelle tennisturneringer i 2002. I løpet av sesongen vant han seks forskjellige ITF-turneringer. To år senere gjorde han sitt første besøk til ATP-turneringen, som ble arrangert i Metz. Debuten på høyeste nivå mislyktes, Gilles tapte i første kamp for mer erfaren motstander Marc Giquel.

I 2005 vant nybegynnerutøveren ATP Challenger og klarte å komme til turneringen i Casablanca. I denne konkurransen nådde Simon kvartfinalen. Våren samme år fikk utøveren et "wild card", takket være at han var i stand til å delta i den prestisjetunge Roland Garos-turneringen. Men til tross for håpet som ble satt på atleten, kunne han ikke rykke utover første runde, hvor han tapte mot atleten fra Frankrike Olivier Potians uten mye kamp.

Bilde
Bilde

Spill i dobbel har aldri vært lett for Simon, det høyeste resultatet som han klarte å oppnå var i 2007. Så tok han en 137. plass på verdensrangeringen av tennisspillere, fortsatt er dette det beste resultatet av den berømte franskmannen. Et år senere satte Gilles også karrieren best i singler. Så tok han sjuendeplass på singlerangering. Til dags dato er han bare rangert som nummer 55 i singler og 296 i dobbelt.

Bilde
Bilde

For 2019 fortsetter Simon karrieren og klarte å delta i flere viktige turneringer, men oppnådde ikke stor suksess. På en turnering i Australia tok han seg til semifinalen, men gikk glipp av seieren mot en yngre og mer energisk motstander. På US Open møtte Gilles i andre runde den russiske tennisspilleren Andrei Rublev, som trygt slo franskmannen i første sett, hvorpå Simon bestemte seg for å nekte videre deltakelse i turneringen.