MFM - 2016: Gjennomgang Av Kampen Hviterussland - Tsjekkia

Dagen før det nye 2016 skulle ungdomshockeylaget i Hviterussland spille den siste kampen i gruppespillet til verdensmesterskapet. Rivalene til det hviterussiske laget var deres jevnaldrende fra Tsjekkia.

MFM - 2016: gjennomgang av kampen Hviterussland - Tsjekkia

Landslaget i Hviterussland har mistet alle sjansene for å nå sluttspilletappen i verdensmesterskapet i ungdomshockey i 2016. Tsjekkere trengte derimot seier for å ta en høyere plass i gruppe B.

Spillet startet med fordelen av det tsjekkiske landslaget, men dette laget gjorde det første skuddet på målet først etter 10 minutter. Hviterussiske hockeyspillere skilte seg heller ikke ut med mange skudd mot tsjekkernes mål, men sjanser til å score var fortsatt ved det tsjekkiske målet. Kampens første mål ble scoret i det 16. minutt av tsjekkerne, som ikke fulgte etter møtet. Shimon Stranski realiserte en to-til-en-utgang. På slutten av perioden presset tsjekkere Hviterusslands landslag til mål, men poengsummen på resultattavlen endret seg ikke før pause.

Ikke en gang hadde gått i den andre perioden da forsvareren av det hviterussiske landslaget Stepan Falkovsky innså et møte med keeperen. Resultattavlen lyste opp et uavgjortresultat 1: 1. Etter det begynte lagene å spille åpen hockey, og passerte raskt mellomsonen. I det 31. minutt scoret Hviterussland igjen. Yegor Shangovich innså flertallet. Tsjekkerne svarte raskt. Dominic Lakatos, et par minutter senere, byttet ut en klubb for et kast fra den blå linjen, og stillingen ble lik igjen (2: 2). Teamet i Hviterussland tok likevel en pause og ledet poengsummen. Nok en gang ble den numeriske fordelen realisert. I det 38. minutt tvang Vladislav Goncharov, med det sterkeste kastet fra den blå streken, keeper fra Tsjekkia til å kapitulere.

I de siste tjue minuttene økte det tsjekkiske landslaget betydelig i aktivitet foran motstanderens mål, som bar frukt. På 53. minutt sikret Jiri Smeikal, og et par minutter senere, Radik Vesely den tsjekkiske fordelen, og scoret på pucken. Resultattavlen viste tall 4: 3, noe som indikerer fordelen med unge tsjekkiske hockeyspillere.

Landslaget i Hviterussland på slutten av møtet trakk keeperen, men dette førte bare til det femte målet til det tsjekkiske landslaget. Dominik Mashin markerte seg, som etablerte det endelige resultatet av møtet - 5: 3 til fordel for det tsjekkiske laget.