Scholes Paul: Biografi, Karriere, Privatliv

Paul Aron Scholes er en fremragende engelsk idrettsutøver, legende om verdensfotball, karismatisk irsk, “Red Prince”, som ble stor til tross for alt - synsproblemer, astma, ømme knær og angst hos kjære. Han ble oppvokst på Manchester United Football Academy, hvor han tilbrakte hele sin profesjonelle karriere.

Scholes Paul: biografi, karriere, privatliv

Biografi

Paul Scholes ble født i 1974 16. november i den lille byen Salford i det nordvestlige England. Gutten hadde kjærlighet til fotball siden barndommen. Scholes er et levende eksempel på at ingenting er umulig, som barn ble han diagnostisert med astma, men dette forhindret ham ikke i å oppnå stor suksess i profesjonell fotball. Det antas at Paul har spilt for en klubb hele livet, men dette stemmer ikke helt.

Bilde
Bilde

Han begynte å prøve seg på akademiet til en liten lokal klubb "Langley Farrow". Scholes kom inn i legendariske Manchester United bare i en alder av 14 år. Den talentfulle gutten ble lagt merke til av Brian Kidd, en av assistentene til den store Alex Ferguson, og inviterte ham til Academy of the "Red Devils". Scholes imponerte ledelsen i klubben og var i stand til å bli på skolen til det berømte laget. Paul signerte sin første kontrakt med klubben i 1991 og spilte i ungdomstroppen i to sesonger.

Karriere

Paul Scholes tilhører den berømte "Class 92". Det er ubestridelig at den legendariske treneren Sir Alex Ferguson hadde en ekstraordinær stil for talentfulle spillere. Men "Class-92" er et unikt fenomen. Bokstavelig talt ble alle kandidatene i året ekte fotballstjerner og uunnværlige spillere fra basen til Manchester United i mange år. Det var en virkelig "Klondike" av talent: Paul Scholes, Nikki Butt, David Beckham og Gary Neville - bare for å nevne noen få av spillerne som har gjort navn i klubben for alltid.

Bilde
Bilde

Han signerte en profesjonell kontrakt med Red Prince-klubben i 1993, men hans debut fant sted bare et år senere. Takket være diskvalifiseringen av den opprørende Eric Contona hadde Scholes en sjanse til å vise hva han kan gjøre i ligacupen mot nedre divisjonslaget Port Vale.

Jeg må si at debuten var en suksess, Manchester United spilte borte, og ved pause var stillingen 1-1. Det var Paul Scholes som scoret målet. I andre omgang, 53 minutter ut i kampen, scoret den røde prinsen en dobbel. Dette målet var seirende for Manchester United, og møtet endte 2-1. Den første kampen i det nasjonale mesterskapet, til tross for det offensive nederlaget i Ipswich Town (2-3), var vellykket for Paul Scholes, han scoret begge målene mot motstanderen. Totalt dukket Scholes opp på banen 25 ganger i turneringer den sesongen og scoret syv mål.

I sesongen som startet i 1995 ga Sir Alex Scholes flere sjanser til å bevise seg, og han tilbrakte mesteparten av sesongen på banen. I 26 kamper opprørte han motstanderne 14 ganger med et mål. I samme sesong vant Paul sine første pokaler i karrieren. Manchester United tok FA-cupen og vant landets Premier League.

Bilde
Bilde

Siden denne sesongen har den talentfulle midtbanespilleren endelig etablert seg i startoppstillingen og spilt hver kamp med 200 prosent. Det er vanskelig å forestille seg "Red Devils" på 90- og 2000-tallet uten denne fantastiske spilleren. Hans tilstedeværelse på banen betydde at det ville være stabilitet i sentrum, det ville være støtte for angrepsspillere og assistanse i forsvaret.

Treble av Manchester United i 1999

Slutten av det 20. århundre er det klart lyseste øyeblikket for alle fans og spillere i klubben. Det året klarte laget å score et gyldent hat-trick - å vinne tre konkurranser på en sesong. 16. mai beseiret Red Devils Tottenham 2-1, slo Arsenal London med 1 poeng og endte i Premier League på førsteplass, og ble dermed mester i England.

Den 22. samme måned behandlet Manchester United ganske enkelt Newcastle i FA-cupfinalen, møtet endte 2-0, det andre målet i kampen på 52 minutter ble scoret av Paul Scholes, og endelig bestemte utfallet av kampen. Den kjære diskanten Sir Alexs anklager ble utstedt 26. mai samme år.

Champions League-finalen i 199 kan med rette kalles den mest dramatiske og intense kampen i fotballens historie. Møtet fant sted på den berømte Camp Nou, hjemmestadion i Barcelona. En fargerik plakat av Manchester United - Bayern München har samlet en full stadion. Allerede i sjette minutt av kampen bedøvet München-laget de røde djevlene og åpnet scoringen. Til tross for et stort antall sjanser klarte ikke Sir Alex-laget å utligne poengsummen før pause, mot slutten av omgangen sto støtende 0-1 på resultattavlen.

Med begynnelsen av andre omgang klarte ikke de røde å reversere utfallet av møtet. Videre hadde Bayern noen virkelig scoringsjanser, Devils 'mål ble bare reddet av et mirakel, og han heter Peter Schmeichel. Resten av kampen ble spilt med varierende suksess, det var sjanser i begge portene, men poengsummen forble uendret.

Fans av den tyske klubben feiret allerede seieren med makt og hoved og til og med forberedte gratulasjonsbannere, men de tok ikke hensyn til en ting: konkurrentene var "de røde djevlene" ledet av Alex Ferguson selv. Den berømte Fergie Time begravde Bayern på bare et par minutter. På slutten av møtet forlot ikke Ferguson kanten og pekte hele tiden på klokken og oppfordret spillerne til å fortsette.

Bilde
Bilde

Hovedtiden er over, dommeren la til de tradisjonelle 3 minuttene. På dette tidspunktet tjente de røde djevlene et hjørne, som til og med keeper Peter Schmeichel gikk for å spille. Etter en nøyaktig pasning fra et hjørne av David Beckham vant Schmeichel ballen og sendte den med mislykket rabatt til spillermengden, Ryan Giggs gikk seirende ut av kampen og tok ballen i besittelse. Han sendte ballen i mål med et mykt spark. 1-1! En slik poengsum ville automatisk overført spillet til ekstraomgang, om ikke for neste hjørne ved porten til Bayern. Etter en pasning fra Beckham sendte Ole Gunnar Solskjær nøyaktig ballen i mål, 92. minutt, 2-1.

Dessverre klarte ikke den "røde prinsen" å delta i denne "massakren på århundret" på grunn av overbruk av gule kort og diskvalifisering, men han bidro til "det gylne hat-tricket" i mellomtrinnet. I gruppespillet, takket være målene, trakk Manchester United og delte poeng med Bayern München og Barcelona Catalan. I ¼-finalen, i andre omgang på 88. minutt mot Inter, førte Paul Scholes laget bort fra nederlag ved å utjevne 1-1.

Bilde
Bilde

Totalt scoret Scholes 4 mål i Champions League den sesongen. Alle Manchester United-spillerne som hadde en sjanse til å spille den sesongen, anser denne perioden for å være den lyseste og mest suksessrike i karrieren, og Paul Scholes er ikke noe unntak.

Etter diskant forestillinger og pensjon

Etter en fantastisk 98/99 sesong fortsatte Scholes å spille på et gjennomgående høyt nivå frem til 2011. Etter en dramatisk Champions League-finale på Wembley, tapt mot Barcelona mot Spania, etter Edwin Van Der Sar, kunngjorde Scholes sin pensjon.

Neste sesong startet ikke Manchester United bra. Han ble eliminert fra FA-cupen, avsluttet i Football League Cup i 5. runde og tapte mot Crystal Palace. I Champions League ble laget nummer tre i gruppen og gikk til Europa League. I januar 2012 kunngjorde Scholes, som trakk seg tilbake fra sin profesjonelle karriere, at han kom tilbake til leiren til de "røde djevlene", selv forklarte han dette med at han virkelig savnet spillet.

Ryktene sier at Ferguson selv prøvde å overtale ham til å komme tilbake til klubben, i det minste en sesong. Returen til den "Røde Prinsen" påvirket absolutt lagets kamp, men ga ikke resultater. I Europa League ble klubben eliminert i 1/8 finalen. Og i den ordinære sesongen endte "Manchester United", etter å ha snublet to ganger på slutten av sesongen, bare på andreplass.

Paul Scholes bestemte seg for å bli med laget en sesong der han spilte 21 kamper og kun scoret ett mål, samtidig som han løftet den siste pokalen i sin profesjonelle karriere over hodet. På slutten av sesongen med Manchester United ble Scholes mester i England for 11. gang. Deretter avsluttet han spillekarrieren, denne gangen endelig og ugjenkallelig.

Bilde
Bilde

Totalt spilte den legendariske spilleren 718 kamper med Manchester United, der han scoret 155 mål. Han ble mester i England 11 ganger og vant to ganger det mest prestisjefylte trofeet i Europa - Champions League Cup.

England-troppen

Bilde
Bilde

Grunnleggerne av fotballen har hatt uflaks siden 1966, da de vant verdensmesterskapet for eneste gang i historien. Paul Scholes var også uheldig; han spilte 66 kamper for landslaget og scoret 14 mål, men vant aldri noe.