Stepan Maryanyan: Biografi, Kreativitet, Karriere, Privatliv

Innholdsfortegnelse:

Stepan Maryanyan er en av de mest lovende gresk-romerske bryterne. Han har flere seire i mesterskap i Russland, Europa og verden. Bare OL-prisen ligger ikke i sparegrisen til Maryanyan, og det er den viktigste sportsdrømmen for atleten.

Stepan Maryanyan: biografi, kreativitet, karriere, privatliv

Biografi: tidlige år

Stepan Mailovich Maryanyan ble født 21. september 1991 i landsbyen Dinskaya, nær Krasnodar. Faren hans førte ham til sport. Da Stepan var 9 år begynte han å delta på den gresk-romerske bryteavdelingen i landsbyen. Først likte han ikke denne sporten på grunn av den tunge belastningen. Stepan motsatte seg på alle mulige måter klasser, stakk av fra trening på forhånd.

Faren hans tillot imidlertid ikke ham å slutte med sport. I armenske familier er foreldrenes ord lov, så Stepan fortsatte å trene. Senere, i et intervju, vil han merke seg at han er takknemlig mot faren for ikke å la ham slutte med sport. I en alder av 11 var Stepan involvert i treningsprosessen og kunne ikke lenger leve uten gresk-romersk bryting.

Som tenåring deltok Maryanyan aktivt i forskjellige konkurranser av både by og regional betydning. I sparegrisen hans i løpet av den perioden, flere titalls medaljer av forskjellige trossamfunn.

Bilde
Bilde

Karriere

Russian Cup 2012 var Stepans første vellykkede konkurranse blant voksne. Så tok han andreplassen, noe som var veldig fornøyd. Samme år tok Maryanyan sølv i Grand Prix dedikert til minnet om den berømte bryteren Ivan Poddubny. I samme sesong ble Stepan den tredje i det russiske gresk-romerske brytemesterskapet.

Året etter var veldig vellykket for Maryanyan. Han vant gull på to viktige turneringer: Grand Prix av Ivan Poddubny og verdenscupen. På det russiske mesterskapet og European Nations Cup ble Stepan tredje.

Bilde
Bilde

Gjennom 2014 konkurrerte Maryanyan ikke på grunn av skade. Neste sesong ble han mester for de europeiske OL, som ble arrangert i Baku. I et intervju innrømmet atleten at seieren var den mest minneverdige for ham.

I 2017 var Stepan allerede den "solide" nummer én i vektkategorien opptil 60 kg i det russiske nasjonale gresk-romerske brytelaget. Han startet sesongen med tredjeplass på Ivan Poddubny Grand Prix. På våren vant han verdensmesterskapet, og om sommeren ble han landets mester for første gang og garanterte seg en plass på landslaget til det kommende mesterskapet på planeten.

Bilde
Bilde

Maryanyan dro til verdensmesterskapet, som ble arrangert i Paris, for å vinne, men han tapte en kamp og ble til slutt den tredje. Stepan viet sin "bronse" til Russland. Tre måneder senere vant han European Cup of Nations.

Sommeren 2019 gjentok Maryanyan suksessen i Baku for fire år siden, og ble igjen en vinner av European Games. Nå er alle idrettsutøverens tanker opptatt med å forberede seg til OL i Tokyo.

Personlige liv

Stepan Maryanyan prøver ikke å annonsere for familien sin. I hans sosiale nettverk kan du bare se bilder fra trening og konkurranser. I et intervju sa utøveren imidlertid at han har en kone og en liten datter.