Evgeny Stalev: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Innholdsfortegnelse:

Evgeny Stalev er en sovjetisk og russisk biljardspiller. Den internasjonale sportsmesteren er åtte ganger verdensmester i russisk biljard.

Evgeny Stalev: biografi, kreativitet, karriere, personlige liv

Navnet på Evgeny Evgenievich Stalev er ikke bare kjent for biljardspillere. Et høyt etternavn er også kjent for de som aldri har hatt et signal i hendene. Alle er enige om at utøveren er en mester i ekstra klasse, et skikkelig proff og utvilsomt talent.

Begynnelsen på veien til seire

Mesterens biografi begynte i 1979. Gutten ble født i Lytkarino nær Moskva 19. mai. Familien har også et barn, den eldre broren til den fremtidige kjendisen Maxim.

Familieansvarlig vekket interesse for barn fra tidlig alder. Selv spilte han på byens basketballag. Fra de var fire år gikk brødrene inn for å jogge med foreldrene sine. Så begynte en sunn rivalisering mellom Zhenya og Max. Ønsket om å nå slutten ble støttet av voksne selv i dataspill, og prøvde å finne ikke bare interessante unge spillere, men også å utvikle deres intellekt.

I 1988 ble det første biljardrommet i byen åpnet i det lokale idrettskomplekset "Kristall". Stalev Sr. brukte ofte tid på det etter trening. Mer enn en gang tok han begge sønnene med seg. Han spilte med den eldste, og den yngre så på handlingene deres.

To år senere åpnet faren til Stalevs sitt biljardrom i Lytkarino. Hun begynte å jobbe i lokalene til det tidligere omkledningsrommet til barnas skøytebane. Zhenya brukte all fritiden sin på å spille. Med farens deltakelse ble det opprettet et regionalt biljardforbund.

Konkurranser om det regionale mesterskapet ble avholdt først i Lytkarino, deretter i andre byer. Favoritten i det hele tatt var Stalev-familielaget. Hun vant tittelen som den sterkeste i Moskva-regionen. Hodet besøkte hovedstadens klubber, spilte med kjente spillere, så på deres taktikk. Kjennerne som så guttenes lek ble først tatt opp i delen av Maxim, så var det Evgenys tur.

Suksess

Etter åpningen av Pyramid-klubben flyttet Stalev Sr. inn i den for å fungere som en markør. Barn fikk muligheten til å trene gratis ved de beste bordene i landet. Etter de første imponerende suksessene ble det besluttet å bytte helt til biljardidrett.

I 1991 ble det for første gang i Leningrad arrangert konkurranser om det europeiske bassengmesterskapet. Spillet var ukjent selv for ærverdige innenlandske spillere. Tolv år gamle Zhenya deltok i turneringen og vant selvsagt førsteplassen.

Året etter, ved den åpne cupen i bassenget blant SNG-landene "9" i St. Petersburg, slo Stalev Jr. de sterkeste i Sovjetunionen Yuri Sosnin, og broren hans slo trygt den legendariske Ashot Potikyan. Zhenya vant med en poengsum på 11: 8, og ble den yngste profesjonelle blant bassengistene i det post-sovjetiske territoriet.

Fra nå av valgte brødrene bare russisk biljard. Min far risikerte å rette oppmerksomheten mot det amerikanske bassenget. Barn lærte raskt komplikasjonene i det "utenlandske" spillet. Spesialistene var skeptiske til omplassering av prioriteringene. Prognosene var veldig dystre. Til tross for dem dro Stalevs imidlertid til Praha. Maxim var blant de første 16 spillerne i verden på EuroTournament, Evgenys resultater var mye mer beskjedne.

I 1995 og 1996 okkuperte han allerede det høyeste trinnet på pallen etter mesterskapet i Polen, deltok i europeiske mesterskap og turneringer. Tenåringen viste gode resultater på innenlandske konkurranser og verdensmesterskapet i russisk biljard. I en alder av 17 ble Evgeny automatisk anerkjent som den absolutte mesteren: han vant alle mesterskap i landet.

Nye topper

Den russiske føderasjonen støttet initiativet til å trene russisk biljard, der den eldre broren ble landets mester. Den yngste vant derimot fem turneringer i Polen innen en måned i 1996. I finalen i "American" i Moskva tapte Zhenya mot sin eldre bror i finalen. I følge versjonen av International Association of Luzniy Billiards in Pyramid and Carolina ble Stalev Jr. imidlertid den første i verden i den "russiske pyramiden".

I Krasnodar vant Yevgeny kampen om det absolutte verdensmesterskapet i russisk biljard i triatlon. Han vant også det nasjonale mesterskapet i den russiske pyramidekonkurransen. På MALBPK-mesterskapet var Stalev den andre, vant tittelen som Russlands absolutte mester i hovedstaden. I 1997 bekreftet den unge atleten tittelen som mester i Polen.

Det var ingen konkurranse for brødrene på grunn av mangel på bassengkonkurranser i Russland. Imidlertid tapte den "amerikanske" Zhenya mot Viktor Kirilenko fra Ufa i finalen i det nasjonale mesterskapet. Tapet ble til et godt insentiv for å streve etter nye høyder.

Stalev ble den første til å delta i Moskva Pyramid-verdensmesterskap, Open Eventing Championship. Han vant tre verdensmesterskap i alle slags russiske biljard i 1998, og ble absolutt verdensmester i 1998.

Atleten vant også seire i uoffisielle konkurranser. I verdensmesterskapet som ble arrangert blant klubblagene som en del av familielaget, trappet Evgeny igjen på det høyeste trinnet på pallen.

Sport og familie

Etter å ha vunnet kvalifisering til verdensmesterskapet i Chicago. En måneds tur i USA startet. Under turen spilte Stalev i ti turneringer med verdensstjerner. Hans partnere var Corey Duel, Kim Davenport, Leonardo Andam, Jimmy Vetch. I Amerika gjennomgikk Stalev Jr. en praksisplass i en måned, og forbedret ferdighetene sine i å spille amerikansk basseng.

Evgenys seier i Eurotour i basseng holdt i Spania ble en skikkelig sensasjon. Innen en dag slo biljardspilleren fire flere europeiske mestere. I 1999 forsvarte Stalevene sitt land ved verdensmesterskapet i engelsk Cardiff. Evgeniy er en av de 16 beste spillerne på planeten.

I motsetning til spillet har atleten ennå ikke klart å etablere sitt personlige liv. I slutten av oktober 2000 dukket det opp et barn, datteren til Alevtin, i familien Stalev. Imidlertid brøt mannen og kona i 2003. Forholdet forble vennlig, faren deltar aktivt i oppdragelsen av datteren. Alya valgte en karriere som advokat.

Atleten sier ikke noe om endringene i privatlivet. Det er bare kjent at han drømmer om en stor familie og minst to sønner.